Чланови одборничке групе НАДА – Нови ДСС – ПОКС у Скупштини Града Београда приствоваће данашњој седници, на којој ће се уколико буде кворума, гласати о иницијативи за смену градоначелника Александра Шапића.

Наивни покушаји једног дела опозиције који су покретачи ове иницијативе, без јасно формиране владајуће већине, обесмишљавају парламентарну логику и искуство да се мањином намећу ставови и закључци по свим тачкама предложеног дневног реда, на коме је и смена актуелног градоначелника.

Проблем легализације и илегалне градње је један од приоритета Српске коалиције НАДА у борби против актуелне власти у Београду. Нелегална градња и дивљање инвеститорског урбанизма прете да неповратно унаказе српску престоницу. Последњи је тренутак да се власт и сви надлежни органи дефинитивно обрачунају са овим феноменом и коначно уведу ред у Београда.

Због тога, сматрамо да је овај проблем системски и да се он системски решава кроз промену правног оквира и сузбијањем корупције. Смена актуелне власти и персонална промена је само један у низу корака ка томе, што ће и одборничка група НАДА – Нови ДСС – ПОКС подржати на данашњој седници уколико буде одржана.