Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана позива министра без портфеља у Влади Србије, Новицу Тончева да поднесе оставку због прикривања имовине у извештају Агенцији за спречавање корупције, виле у Београду вредне 1,5 милиона евра. Тончев је власник фирме која је власник виле и по том основу је морао пријавити ову имовину, што није учинио.

„У другим државама, попут Аустрије, премијер поднесе оставку чим тужилаштво покрене процес око неке афере за њега, а у нашој министар јавно призна да је учинио кривично дело непријављивања имовине и ништа се не деси, осим што о томе мало говоре медији. Ако хоћемо да живимо нормално у уређеној држави, тужилаштво мора да почне да ради свој посао и када су функционери у питању, а јавност мора натерати, у овом случају министра, да не срамоти државу и поднесе оставку и пре него што се спор заврши“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Када је објављена вест о оставци Себастијана Курца, премијера Аустрије и разлог за његову оптужбу, убеђен сам да већина политичара у Србији, представника и садашње и бивше власти, није разумела због чега је оптужен и шта је основа кривичног дела, обзиром да је у Србији све то нормално већ деценијама и догађа се свакодневно. Позивам министра Тончева да следи случај Курца и тиме ослободи тужилаштво притиска своје функције, да би могло слободно да ради свој посао“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.