Кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана, др Милош Јовановић изјавио је да су за кризу у Украјини главни кривци САД и западне силе.

„САД и западне силе немају никакво морално право да држе лекције или придике било коме, јер све што оне кажу представља лицемерје, двоструке аршине, ароганцију и дрскост која је њима својствена и коју смо осетили на својој кожи“ – изјавио је Јовановић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је чињеница да је Руска федерација та која нам пружа подршку у УН, која признаје нашу територијалну целовитост и која брани Косово и Метохију у саставу Србије и да апсолутно никакве санкције према Русији не долазе у обзир.

„Ми смо држава која се бори за сопствени територијални интегритет и целовитост и као таква не можемо да признамо независност Луганска, ни Доњецка, штитећи међународно право“ – истакао је један од лидера коалиције НАДА.

Јовановић је закључио да је таква позиција у складу са принципима војне неутралности и на линији нашег идентитета дражве која је исток на западу и запад на истоку.