Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС оцењује да су последњи догађаји на Косову и Метохији, насиље над Србима, све чешћи упади јединица тзв.косовске полиције на север Косова и стални притисци представника ЕУ да Србија мора да прихвати сецесију своје јужне покрајине, коначна потврда погрешне косовске политике коју Србија у континуитету води од 2008. године.

„Не само да је потребна, него је последњи моменат за корениту промену политике према нашој јужној покрајини, јер је ова и оваква доживела потпуни крах.
Та промена подразумева да се више никакви уступци не смеју чинити сецесионистима и да се мора гарантовати потпуна безбедност Срба на Косову и Метохији између осталог и инсистирајући на Резолуцији 1244 СБ УН која предвиђа повратак до 1999 припадника наших снага безбедности на Косово и Метохију. Позивам председника Србије да хитно сазове састанак свих релевантних политичких чинилаца, јер ово није питање једног човека него историјско и главно национално и државно питање“ – изјавио је председник Новог ДСС-а и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Крајње је време да погледамо истини у очи и прихватимо чињеницу колико се год некоме свиђала или не, да је крај нашем тзв.европском путу због инсистирања ЕУ да се лажна држава Косово фактички мора признати кроз тзв.правно обавезујући споразум. Са ЕУ Србија може сарађивати на пољу трговине и економије, као и друге европске државе које нису њене чланице Краљевина Норвешка, Уједињено Краљевство и друге“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.