Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана одржала је промотивни скуп у Новом Саду са којег је послала поруку о ставу коалиције према питању Косова и Метохије и Републике Српске.

„Приоритет ће нам бити одбрана српских националних интереса на Косову и Метохији, Републици Српској и свуда где Срби живе, на основу важећих и обавезујућих правних докумената унутрашњег и међународног права, Устава Републике Србије, Резолуције 1244 Савета безбедности УН и Дејтонског споразума чији је Србија гарант и потписник. Имамо обавезу према споразуму да гарантујемо за права наших сународника у суседним државама, али наша обавеза је и без тога да штитимо Србе где год да живе“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Наша странка је утрла пут поштовању и јачању принципа војне неутралности Србије као и принцип политичке неутралности. Ми смо писали Устав Србије и убацили преамбулу да је Косово и Метохија нераскидиви део Србије. Ми смо га писали, ми ћемо га сутра и бранити ако се неко усуди тај део да мења. Ко може боље да брани Устав Србије са позиције председника, од др Милоша Јовановића, професора Правног факултета, који је то кандидат?“ – изјавио је проф. др Бранислав Ристивојевић, декан на Правном факултету у Новом Саду и посланик ДСС у Скупштини Војводине.