Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана ће подржати др Милоша Јовановића, лидера ДСС, када се кандидује за председника Србије.

– Србији је потребније јединство него икада, јер је нападају разне ‘але и вране’ споља, са намером да је раскомадају и понизе. Зато нам је потребан председник Србије који ће да уједињује народ и политичке странке, а не да их разједињује и свађа. Потребан нам је председник који је патриота, моралан, породичан човек и са највишим образовањем. Човек са правом, а не лажном дипломом, попут многих политичара данас. Све ове особине има др Милош Јовановић и зато ће га цела коалиција НАДА подржати када се кандидује за председника. ПОКС ће га подржати и због тога што је као будући председник Србије спреман да коначно отвори питање облика владавине и државног уређења Србије, да ли наша отаџбина треба да буде краљевина или република – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић, један од лидера коалиције ПОКС.

Коалицију Национално демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака и група и удружења грађана.