Кандидат за председника Србије коалиције НАДА (ДСС-ПОКС) Милош Јовановић изјавио је да та коалиција у потпуности против идеје о увођењу обавезне вакцинације у Србији.

Он је гостујући на телевизији Н1 рекао да је лично вакцинисан и да није против вакцинације, али да не би био за обавезну вакцинацију јер сваки појединац мора сам да одлучи да ли ће се вакцнисати или не.

„Обавезна је проблематична и из правног становишта, и друго, још важније, јер се и даље мало зна о дугорочном дејству вакцине, посебно мРНА вакцина попут Фајзера“, навео је Јовановић.

На питање шта мисли о Ковид пропусницама, он је рекао да сматра да су оне потпуно бесмислене и да је решење да не постоје велика окупљања људи на стадионима или свадбама као што је данас случај.

Говорећи о политичкој ситуацији у Србији, лидер ДСС-а је оценио да технологија владања СНС-а није демократска.

„Људи на власти не схватају да није здраво да имате амбицију да имате 80 одсто гласова. Ако сте демократа не можете да имате такву амбицију. Они демократију и правну државу не схватају као што их ја схватам“, додао је кандидат за председника Србије коалиције НАДА.

Према његовим речима, највећи проблем је партијска држава.

„Странке на власти су све. Није то од јуче, али никада није било овако изражено. То се решава разбијањем моћи странака, то јесте преласком на већински изборни систем где ће се гласати за посланике и одборнике по имену и презимену“, додао је Јовановић.

Он сматра и да је превише „ријалити логике“ у српском новинарству када су политичке странке у питању и да се код многих све своди на то „ко је с ким, ко ће с ким, бојкот или не..“.

„Морамо да спустимо тензије, и зато смо и учествовали у дијалогу с властима о изборним условима. У супротном, можемо да идемо и ка грађанском рату, али сутра би неко могао да плати животом наше неодговорности“, закључио је Милош Јовановић.