Кандидат за председника Србије коалиција НАДА (ДСС-ПОКС) Милош Јовановић посетио је и пружио подршку Србима који протестују на административном прелазу Јариње и поручио да су Косово и Метохија српска земља и део српске државе.

Јовановић је са сарадницима разговарао са окупљеним Србима, нагласивши да „коначно мора да почне да се води политика која је сагласна Уставу Републике Србије и Резолуцији 1244 Савета безбедности УН“.

„Све је ово последица политике која се води од 2008. године. Онда је уследио Бриселски споразум, а ово је последица техничких споразума из 2011. и споразума из 2016. године“, додао је кандидат за председника коалиције НАДА (ДСС-ПОКС).

Он је оценио да мора да се направи озбиљан отклон од такве политике, додавши да је све што се радило до скора ишло у прилог сецесионистима.

„Ово јесте српска земља и део српске државе, свидело се то некоме или не и тако ће остати. Ови људи су јединствени и ту су свакодневно на барикадама да би остварили своје право на нормалан живот, а ми ћемо им помоћи у сваком смислу“, рекао је Милош Јовановић.

Према његовим речима, „било би погубно када би садашња власт устукнула“.

„Ми смо одувек имали врло доследну политику да се не може одустати, да је Резолуција 1244 правно обавезујући акт, да је Устав Републике Србије правно обавезујући акт. Полако ћемо јачати и кад тад ћемо се овде вратити, у ком год облику то буде било потребно“, закључио је Јовановић.

У делегацији НАДА која је обишла барикаде био је и командант одбране Кошара, пуковник у пензији Љубинко Ђурковић и председник Извршног одбора ПОКС, Ненад Томашевић.