Кандидат за председника Србије коалиције НАДА (ПОКС-ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је та коалиција против промене Устава Србије и да ће позвати грађане да на референдуму гласају против измене највишег државног правног акта.

Он је у интервјуу за дневни лист Политика истакао да Српска коалиција НАДА сматра да се не треба навикавати на промене Устава, јер је он, у нашој геополитичкој ситуацији најјача одбрана територије.

„Против смо и зато што је условљена нашим такозваним европским путем , а нити ће се ЕУ у догледно време ширити, нити ми можемо постати чланица, будући да се од нас тражи одрицање од јужне покрајине“, рекао је лидер ДСС-а.

Према Јовановићевим речима, разлог за то што се друге странке у опозицији, које се могу назвази бриселским, нису огласиле у вези са променом Устава Србије лежи у томе што је захтев за промену највишег државног правног акта стигао из ЕУ.

„Они су изнедрили сулуду идеју да ЕУ нема алтернативу, што је била нека врста званичне државне идеологије од 2008. године па надаље“, закључио је Милош Јовановић.