Шеф Посланичке групе коалиције НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС, др Милош Јовановић, изјавио је да посланици те коалиције неће гласати за избор Владе Србије јер експозеу мандатарке Ане Брнабић недостаје суштина, а то је да нема никакве политичке визије.

Политичке визије нема, јер смо као народ изгубили сваку националну амбицију. Као Срби смо заборавили славну прошлост, да смо велики, стари европски народ, рекао је Јовановић у расправи о формирању Владе Србије.

Поред питања Косова и Метохије, када се утемељимо идентитетски, онда можемо разговарати о питању европских интеграција, од којих нема ништа, нити ће бити, рекао је Јовановић.

Када се утемељимо идентитетски, рекао је Јовановић, биће лако одговорити и на ова данашња геополитичка питања.

Санкције Русији – не, не и не. Србија није ни Исток, ни Запад. Увек је била Исток Западу и Запад Истоку и увести санкције Русији било би први пут у нашој историји да се сврстамо на Запад, што је противно нашим националним интересима, поручио је Јовановић.

Јовановић је указао да је Брнабић реформе у владавини права илустровала уставним изменама у области правосуђа и причом о хапшењу криминалне групе Вељка Беливука.
Беливукова група, пажљив сам у томе, била је барем делом везана за државне структуре или део државних структура и једна таква афера би у било којој држави изазвала пад владе, рекао је Јовановић говорећи о повезаности државне секретарке у МУП Србије с тим криминалним кланом.

Неке ствари нисте поменули, а услов су за сваку реформу, а то је партијска држава, односно прекомерни утицај странака на цео живот земље. Ниједна странка није имала овакву и оволику моћ и то је системска грешка, рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да коалиција НАДА очекује од Ивице Дачића да ће на функцији министра спољних послова наставити рад на повлачењу признања сецесије Косова, а од будуће министарке здравље Данице Грујичић да њена енергија донесе резултате у систему здравства.