Председник Народне странке Вук Јеремић, коментаришући тек завршене локалне изборе, у свом уобичајеном јефтином политикантском заносу је, ничим изазван, поновио оптужбе на рачун српске коалиције НАДА, коју чине ДСС, ПОКС и 23 удружења грађана, називајући је ‘лажном опозицијом’.

„Колико је политички дилетантно било тражење става од Међународног суда правде да се изјасни о проглашењу независности тзв. Косова, толико је и несхватљиво да Вук Јеремић није у стању или неће да разуме да бити опозиција власти не значи, и не сме да значи, опозицију интересима државе Србије. Као човек без политичких уверења и идеологије, он једноставно није у могућности да разлучи опозициони од антисрпског става“ – изјавио је портпарол српске коалиције НАДА, Милош Парандиловић.

То не треба никога да чуди, јер је Вук Јеремића, председник лажног непрофитног Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) са седиштем у Београду и Њујорку, а у чијем Саветодавном одбору седе јавно декларисани промотери независности Косова и раздробљавања Србије, додао је Парандиловић.

„Као човек који дневнополитичко деловање темељи на тези да морал и политика не иду заједно, изричит је у тврдњама да они који лоше резултате власти називају лошим, а добре добрим, нису довољно добри опозиционари. По њему, због тога коалиција НАДА не заслужују да добије опозициони сертификат, за чије издавање су га овластиле САД и ЕУ, утврђујући да се правом опозицијом имају називати само они који заступају њихове интересе, па макар гласали на Скупштини за буџет власти и давали им кворум када затреба, као што је чинио Јеремић док је био посланик и гајио наде да ће га СНС усвојити као свог кандидата за председника Србије.“ – закључио је портпарол коалиције НАДА.