„Али вам кажем, први напад на Србе на северу Косова и Метохије, Србија неће седети скрштених руку“ – ове речи Александра Вучића изговорене прошлог петка на контрамитингу његове странке показују још једном са каквом лакоћом човек који и даље врши највишу државну функцију, манипулише и износи неистине, брутално обмањујући при томе сопствени народ.

Срби су јуче нападнути на северу Косова и Метохије; на српски народ је пуцано из ватреног оружја на северу Косова и Метохије; међу повређеним Србима има и оних који су у критичном стању а Србија седи скрштених руку и неће их померити све док се Александар Вучић буде у овој земљи питао за било шта.

Јучерашњи догађаји још једном су показали да је реч Александра Вучића потпуно безвредна као што се показало да је његова косовска политика, која је директно довела до ових догађаја, доживела потпуни крах.

Држава се напросто не може бранити нездравим глуматањем, јефтиним бусањем у груди које по правилу прати несносно пренемагање, баш као ни сталним шибицарењем и
лажима, ако уопште Александар Вучић и покушава да брани државу а не искључиво сопствену власт.

Политика лажи и срозавања земље коју спроводи Александар Вучића води у пропаст и државу и целокупан народ а прве и најтеже жртве биће управо наши људи на Косову и Метохији.

Куцнуо је последњи час да се Александар Вучић склони са власти док не буде прекасно за све. Он је постао највећи извор нестабилности и раздора у земљи и зато још једном захтевамо његову оставку, формирање прелазне владе и расписивање ванредних избора на свим нивоима. Српска коалиција НАДА, коју чине Нови ДСС и ПОКС, своје ће деловање у потпуности усмерити ка томе али и подржати све заједничке напоре који се праве зарад постизања истог циља.