Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) тражиће измене кривичног законика у делу који се односи на корупцију, како би се ефикасније борили против овог озбиљног изазова у нашем друштву.

„Посебан проблем је чињеница да судови изричу казне испод законског минимума и ми ћемо ту могућност укинути. То значи да ако је неко оптужен и осуђен за примање мита, не може ни под којим околностима да избегне одлазак у затвор. Друго, увешћемо институцију агента провокатора. Ми данас у закону имамо прикривене иследнике, али само за дела која су везана за организовани криминал, док ми сматрамо да би агент провокатор требало да истражује и дела везана за корупцију“ – објаснио је председник ДСС др Милош Јовановић.

„Нарочито је здравство „инфицирано овом болешћу“ и променом закона најпре би се бољитак осетио у овом сегменту нашег друштва. Осим у здравство, корупција је створила велико неповерење наших грађана и према другим институцијама државе, а нарочито правосуђу, па чак и полицији. Изменом закона смањила би се корупција и временом вратило поверење народа у институције Србије“– навео је председник ПОКС Жика Гојковић.

Коалицију Надионално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.