Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана и која је друга по снази опозициона посланичка група у Народној Скупштини, гласала је против избора Владимира Орлића за председника Скупштине, а за све изабране потпредседнике међу којима је био и кандидат Српске коалиције НАДА, генерал Божидар Делић.

Избором генерала Божидара Делића за потпредседника Скупштине одата је почаст генералу и његовим саборцима, јунацима са Паштрика, али и свим херојима који су били под командом генерала Делића. Захваљујемо се свим народним посланицима који су гласали за кандидата Српске коалиције НАДА.

Са друге стране, као што је и раније најављено, НАДА неће бити део владајуће већине у Народној Скупштини и нисмо гласали за новоизабраног председника Народне Скупштине, Владимира Орлића. Искрено се очекујемо и надамо да ће се увести више толеранције и дијалога у законодавно тело, а да се опозиција неће третирати као непријатељ, већ као контролор и коректор власти, што и јесте њена основна функција.