Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС позива све актере политичке сцене у Србији и Републици Српској да јединствено стану у одбрану Републике Српске након најновијих удара на њу.

„Одлука Уставног суда БиХ о изузећу српских судија и раду без њих је нелегална и супротна Дејтонском споразуму за који Србија гарантује. Упозоравали смо да након прихватања француско-немачког споразума крећу удари на Републику Српску и то се дешава. Без обзира на политичке разлике и понекад и претешке међусобне речи, око опстанка Републике Српске не сме бити спора у нашем друштву“ – изјавио је потпредседник Нове ДСС и народни посланик НАДА, Предраг Марсенић

„Одбрана Републике Српске није питање дневне политике или одређене политичке личности како год се она звала. Српски народ мора наћи начина да јасно стави до знања да нема никога међу владајућим, ни међу опозиционим странкама у Српској и Србији коме су овакви потези Високог представника Кристијана Шмита, који је притом и нелегално изабран и власти у Сарајеву прихватљиве“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.