Српска коалица НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана најоштирије осуђује нечувен поступак комуналног инспектора општине Мионица, Александра Јованића, који је наредио да се уклони ловоров венац са српском тробојком са споменика војводи Мишићу у Мионици, који је данас поставио председник ПОКС, Жика Гојковић и кандидати за одборнике са изборне листе НАДА ЗА МИОНИЦУ.

„Ловоров венац са српском тробојком, без страначких обележја поставили смо данас да одамо почаст једном од најславинијих српских војсковођа, војводи Живојину Мишићу. Нисмо ни слутили да ће некоме пасти на памет, зарад дневне политике и љубоморе да извргне руглу српску заставу и самог војводу наредбом да се ловоров венац са заставом баци у смеће. Овим је један човек осрамотио целу Мионицу , али и прекршио закон јер нико нема право да понижава и извргне руглу српску државну заставу“ – изјавио је предеседник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Жика Гојковић.

Предстравници коалиције су се обратили полицији у Мионици и пријавили цео случај, а сутра ће поднети и кривичну пријаву против главног комуналног инспектора у овој општини. Осим овога, поднеће се кривична пријава против њега и због ометања изборног процеса јер је наложио скидање плаката коалциије НАДА ЗА МИОНИЦУ иако они нису постављени на туђем приватном поседу, нити на неуобичајном месту за то у време кампање.