Генерал Божидар Делић биће носилац листе Српске коалиције НАДА на предстојећим парламентарним изборима, саопштено је на конференцији за новинаре у седишту Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).

Потпредседник ДСС Предраг Марсенић прочитао је писмо председника те странке Милоша Јовановића одсутног због короне, у коме је наведено да је тиме коалиција НАДА потврдила оно што је било јасно и раније да је „реч о јединој, озбиљној патриотској алтернативи власти, и једином озбиљном избору за све грађане који поред демократског гаје и снажан патриотски дух“.

„Када једну политичку организацију подржавају један од највећих живих српских песника, ако не и највећи, као што је Матија Бећковић, и један од највећих живих ратника ако не и највећи – као што је генерал Божидар Делић, онда је свака даља расправа излишна, и свако двоумљење у вези са тим сувишно“, навео је Јовановић у писму.

Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић навео је да се генерал Делић истакао онда када је било најтеже – током НАТО агресије на Југославију.

Михаиловић верује да ће се колицији НАДА у наредном периоду прикључити још квалитетних људи који ће, како је рекао, донети промене на боље.

„НАДА значи национално демократска алтернатива и она нема алтернативу“, поручио је Михаиловић.