Један од лидера коалиције НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС, др Милош Јовановић налази се у тродневном обиласку јужне српске покрајине, Косова и Метохије, у којој је искористио прилику да се упозна о безбедносној ситуацији и ставовима косовских Срба о предложеном француско-немачком споразуму.

 

Лидер Новог ДСС је посетио село Клокот у општини Витина, у Метохији и младића који је недавно претучен од стране групе Албанаца на Божић и поклонио му књигу Законоправило Светог Саве.

 

Обишао је и Свете Архангеле код Призрена, црквицу у селу Грнчар, као и село Могила у Косовсом Поморављу, где је поновио свој став да су неприхватљива сва решења и предлози који нису у складу са Уставом Србије, као ни резолуцијом 1244 СБ УН.

 

Нагласио је да сада није време за проналажење криваца за погрешну политику када је Косово и Метохија у питању, која је вођена од 2008.године до данас и на крају доживела крах, него је време за промену политике и заузимање чвршћег става према западу и њиховим покушајима да се да легитимет сецесионистима и лажној држави.