Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС посетила је Осечину и истакла да општине треба да имају веће ингеренције и већи буџет за свој развој.

„Ми имамо озбиљан програм и за економију и за децентрализацију земље, да повратимо више одговорности за локалне самоуправе, да је спустимо на мало нижи ниво да грађани сами одређујете своју судбину, да имају више новца, али и више надлежности. Желимо да спроведемо регионализацију због равномерног развоја земље и деконцентрацију разних институција“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Ако желимо да смањимо притисак сталног досељавања становништва у велике градове, Београд и Нови Сад, буџет мора другачије да се планира. Потребно је веће ингеренције дати општинама и градовима и оставити им више новца за развој њихове инфраструктуре и привреде, а смањити издвајања у републички буџет. Само тако ћемо младе задржати да остану у својим срединама и тамо где су рођени, заснују своје породице“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.