Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, Нови ДСС и 25 удржења грађана позива све Србе и грађане наше земље да данас истакну српску заставу и на тај начин обележе Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Делегација коалиције НАДА, на челу са потпредседником ПОКС Љубинком Ђурковићем, командантом одбране Кошара и представницима Српске краљевске омладине, поводом овог празника положила је у Београду венце на споменик војводи Петру Бојовићу, команданту Прве армије у Великом рату.

„Дан српског јединства, слободе и националне заставе се обележава на дан почетка пробоја Солунског фронта када је храбра српска војска Краљевине Србије под вођством регента Александра I Карађорђевића и наших славних војвода ослободила окупирану Србију у Великом рату и удахнула нови живот нашој држави и народу“ – изјавио је народни посланик, потпредседник ПОКС, Љубинко Ђурковић након полагања венаца.

„Чињеница да се никада није десило да српска ратна застава буде заробљена, односно одузета од стане непријатеља, говори о томе колико је тај симбол важан за наш национални идентитет, част и достојанство. Данас је дан када наша тробојка треба да се поносно вијори широм Србије и подсети нас да сви морамо бити сложни у одбрани наших националних интереса, који су угрожени на Косову и Метохији и Републици Српској“ – додао је Ђурковић.