Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС подсећа да је пре 27 година парафиран Дејтонски споразум и тражи враћање његове примене у изворном облику.

„Босна и Херцеговина и даље није функционална држава због сталне тежње Сарајева да се умање надлежности Републике Српске и тиме наруши Дејтонски споразум. Руководство Републике Српске заједно са Србијом која је гарант овог споразума мора синхронизовано тражити враћање надлежности Српске у складу са изворним уговором и договором, јер је то једини пут за очување мира у Босни и Херцеговини“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера Коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Пре 27 година је парафиран споразум који је настао као последица ратних сукоба и великих људских и материјалних жртава на све три стране. Свако ко жели ревизију Дејтонског споразума на штету било које стране и без сагласности Републике Српске, тај жели наставак рата. То су опасне ствари и мора им се стари на пут инсистирањем на стриктној примени Дејтонског споразума“ – додао је Михаиловић.