Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС честита свим учесницима избора у Републици Српској на постигнутим резултатима и победу Милораду Додику на изборима за председника Републике Српске уз поруку да је важно да се очува континуитет националне политике и процеса ресуверенизације Републике Српске сходно изворном Дејтонском споразуму.

„Република Српска је најважнија тековина ратова који су деведесетих година прошлог века били наметнути српском народу. Више од тога, она је данас услов опстанка, слободе и независност српског народа западно од Дрине. Она представља реалност која се више никада неће изменити. Због свега тога, уз Републику Српску Србија увек мора да буде и да је брани по сваку цену“, изјавио је председник Новог ДСС-а и један од лидера Српске коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„У периоду глобалне кризе и сукоба, српском народу је потребно јединство како би се сачували основни национални интереси. Због тога је битан континуитет у односу и јаче развијање сарадње између Републике Српске и Србије, нарочито у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама. Републици Српској је потребна ресуверенизација и враћање на изворни Дејтонски споразум“, изјавио је Војислав Михаиловић, председник ПОКС и један од лидера Српске коалиције НАДА.