Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана позива Владу Србије да у приоритете уврсти повећање капацитета дневне производње гаса складишта у Банатском Двору и позива директора Србијагаса да поднесе оставку због јучерашње гасне кризе.

„Морамо престати са политиком самохвалисања да смо у свему најбољи као држава и прихватити реалност. Најбољи пример је од јуче када је обустављена испорука руског гаса из Бугарске у Србију због хаварије, а ми једини од земља у окружењу нисмо били у стању да из сопствених залиха подмиримо потребе за гасом ни један дан. Да Мађари нису могли или нису хтели да нам извезу потребну количину гаса, милиони грађана би остали без грејања и распао би се наш систем производње електричне енергије“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Изградња већег капацитета дневне производње гаса из Банатског Двора мора бити апсолутни приоритет државе, ако желимо убудуће да избегнемо ситуацију од јуче. Наша производња тек пет милиона кубика гаса дневно, само је половина од дневне потребе у Србији. Кључно је питање због чега Србијагас није до сада, све ове године, повећала капацитет овог јединог складишта и због чега директор Бајатовић не сноси никакву одговорност због тога“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић