Антисрпско деловање ЛСВ поводом Сребренице слаби позиције државе

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) најоштрије осуђује сраман захтев ЛСВ да Скупштина Србије усвоји декларацију о Сребреници као што је то учињено у Црној Гори.

– Црна Гора се усвојивши декларацију о непостојећем геноциду у Сребреници, обрукала и огрешила о Србе, скоро исто као када је признала независност лажне државе Косово и ушла у НАТО пакт. Потпуно је неприхватљив захтев ЛСВ да Скупштина Србије, попут Црне Горе, оквалификује као геноцид ратна дешавања у Сребреници и жигоше сопствени народ као геноцидан – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

– Ненад Чанак, по угледу на Маринику Тепић из претходног сазива скупштине, тражи да Србија усвоји срамну декларацију и пљуне себи у лице. Иако је у питању чисто политиканство зарад стицања јефтиних политичких поена код муслиманске мањине у Србији, овакви захтеви странке која учествују у власти и има свог министра, Гордану Чомић, могу се протумачити као колебање власти око овог пита. Важно је да цело наше друштво и наш народ заузму јасан и јединствен став да се у Сребреници није догодио геноцид – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалицију Национално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.

2021-08-02T13:29:57+02:0022.06.2021.|
Go to Top